groei_door_Delegeren_rennen_of_stilstaan

Groei door delegeren, rennen of stilstaan?

Groei door delegeren, rennen of stilstaan? Het hele jaar door werk je hard, je blijft rennen. Aan het einde van het jaar word je overstelpt met overzichten, lijsten en rapportages, om je heen èn in je bedrijf. Een belangrijk moment: je staat even stil en kijkt terug op je activiteiten die je in je onderneming doet. Groei door delegeren, rennen of stilstaan? Wat houdt dat in?

Je stelt jezelf vragen: Heb je afgelopen jaar de opdrachten gedaan die je wilde? Tegen welke werkzaamheden zie je op, elke keer weer? Wat ging goed, wat ging minder? Wil ik groeien? En zo ja, op welke manier?

Klaar voor de start…af

En maar rennen, het hele jaar door. Als zelfstandig ondernemer of directeur van een onderneming moet je alleen of met weinig personen al die taken op je nemen. Voor iedereen geldt: er passen 24 uur in een dag. Die wil je nuttig besteden en toch ook op een plezierige manier. Je wilt werkzaamheden doen waar je goed in bent en die je voldoening geven. Af en toe moet je even terug in de pas, even stilstaan bij: wat doe je, waar ga je naar toe en word je hier blij van? En je beoordeelt of het je financieel wat oplevert. Te weinig tijd om stil te staan? Goede ideeën blijven dan goede ideeën, de echte actie mist. Communicatie is vaak zo’n ondergeschoven kindje. Tijd om een goede campagne op te zetten of serieus na te denken over een contentplanning maak je niet. Herken je het volgende:

  • Blijf je worstelen met hoe je een online campagne opzet?
  • Barst je van de ideeën die je wilt delen met je klanten, maar hoe?
  • Wil je eindelijk je LinkedIn profiel professioneel aanpakken?

Het zou toch reuze jammer zijn als je de actie uitstelt omdat je het (nog) niet weet. Als al jouw inspanningen niet de waardering krijgen die ze verdienen. Wanneer je begint aan je plannen voor het nieuwe jaar, zijn dit overwegingen die je meeneemt voor het volgende jaar. Wil je groeien en zet je de stap om werkzaamheden of projecten uit te besteden of blijf je alles op eigen houtje doen?

Groei door delegeren en werkzaamheden uitbesteden aan een professional

Groei door delegeren

Stilstaan en terugkijken doe ik regelmatig. Na afronding van een project of een gesprek met iemand die ik ken (of juist nog niet), bij een quote die me raakt of bij het lezen van een boek. Zo las ik laatst het boek van Ellen de Lange ‘Een zaak van zacht werken’. Een boek dat leest als een roman, nou ja, het is ook een businessroman. De wijsheden over zacht werken staan hierin heel duidelijk en verhalend beschreven. Ik heb het in een ruk uitgelezen. Het boek is niet zozeer alles vernieuwend, maar het raakt bij mij – een ambitieuze, hardwerkende zelfstandig ondernemer – precies de juiste snaar.

Doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. De combinatie van werkzaamheden verrichten waar je energie van krijgt, mensen helpen en tegelijkertijd waardering ontvangen en daarmee geld maken. Daar word je blij van!

Daarom besteed ik taken uit die me niet liggen of die ik niet leuk vind. Zo kan ik me volledig focussen op waar ik goed in ben: online communicatie en social media. Groei door delegeren neem ik als advies ter hand en kan ik elke ondernemer aanraden.

Focus: doen waar je goed in bent

Mijn advies: focus op jouw klanten en producten en besteed taken uit aan een professional die je niet liggen of nog niet machtig bent. Met jouw volledige aandacht voor jouw klanten en producten, groeit jouw onderneming! Ik ben benieuwd naar jouw inzichten. Bel me op 06-46614545 of mail me direct. Heel veel succes!