connecties

Waarom onbekende connecties ook nieuwe fans opleveren

Waarom onbekende connecties ook nieuwe fans opleveren. Vrienden met iemand zijn heeft sinds social media een andere betekenis gekregen. En dat begrijp ik volkomen. Vrienden waren voorheen mensen die je goed kende, juist offline. Je sprak met ze af, kwam bij ze thuis, belde met ze, kortom: ze waren echt bekend. Nu ontvang ik regelmatig vriendschapsverzoeken van mensen die ik nog niet ken. En die accepteer ik vaak met een zeer goede reden. Lees verder als je wilt weten waarom onbekende connecties ook nieuwe fans opleveren.

 

Connecties maken

Je kunt op elk moment netwerken en nieuwe paden aanboren. En zo ook nieuwe connecties maken. Via het internet is dit nu helemaal makkelijk. Het aantal kopjes koffie drinken weegt in real life niet op tegen het bereik door online contact maken met anderen. Je hebt hier simpelweg te weinig tijd voor. Allerlei online groepen of communities met geïnteresseerden brengen je weer een stap dichterbij je fans. Hoezo dichterbij? Je kent ze immers toch niet? Nu zet je je ondernemersgeest aan het werk.

 

Je bent ondernemer als…

Als ondernemer moet je even anders denken. Je zogeheten mindset ga je herprogrammeren. Want wat wil je als ondernemer het liefst? Dat jouw diensten en producten zoveel mogelijk onder de aandacht komen van een steeds groter wordend publiek. En hoe doe je dat? Toch niet door steeds dezelfde mensen te benaderen, tenzij je dagelijkse dingen als brood verkoopt. Je wilt zoveel mogelijk mensen laten weten hoe mooi jouw aanbod is. Je wilt ze op de hoogte houden van leuke acties en je wilt ze laten zien waarom ze vooral bij jou moeten zijn. En dat kan nu dus ook op een persoonlijke manier, zonder dat je verkoperig hoeft te zijn of heel veel advertentiegeld moet betalen. Je laat ze gewoonweg zien wie je bent en breidt je netwerk steeds verder uit. Zo, dat is eruit. Wel spannend hè 😉 Je kunt dan grenzeloos connecties maken en verbinden met anderen, gewoon online.

connecties digital nomad

Een groter netwerk

Hoe vergroot je nu je netwerk online? Door mensen uit te nodigen die in dezelfde Facebookgroep zitten of waarmee je een gemeenschappelijke vriend hebt. Zoek ook binnen je eigen offline netwerk connecties en nodig ze online uit; van de ouders langs het voetbalveld op zaterdagmiddag tot de caissière in de supermarkt. Op LinkedIn krijg je vaak voorstellen van personen die je wellicht ook kent. Waarom zou je met hen een connectie maken? Omdat iedereen ook weer een netwerk heeft. En als deze persoon al fan of klant van je is en een like geeft op jouw bericht, ziet iemand uit zijn netwerk dat ook weer. Zo gaat de bal vanzelf rollen.

 

BONUSTIP:

Zoek heel gericht op functies of zoekwoorden binnen profielen van mensen die ideale klanten van je zijn en maak connectie. Leg altijd uit waarom je een connectie wilt maken. Schrijf een persoonlijk bericht bij je uitnodiging. Dat zorgt in 9 van de 10 gevallen dat mensen je verzoek accepteren.

 

Samenwerking

Of zoek juist online naar personen die qua werkzaamheden aansluiten op jouw diensten om bijvoorbeeld samen te werken. Als de informatie namelijk ook nuttig is voor hun netwerk of klanten, sla je meteen 2 vliegen in 1 klap. Je kunt ze iets bieden dat waardevol is voor hun connecties en jij deelt vervolgens weer andere informatie dan alleen die van jezelf. Dat zullen jouw fans ook waarderen.

connect

 

 

 

 

Een groot netwerk is leuk

Met een druk op de knop kun je in verbinding staan met zoveel andere ondernemers en potentiële klanten. Echt zo eenvoudig. Helaas ontvang ik nog af en toe berichtjes van ondernemers die mij (nog) niet persoonlijk kennen en daarom niet willen linken. Ze zien het grotere potentieel niet en al helemaal niet what’s in it for me. Ze zien een like voor een pagina of een extra connectie op LinkedIn als een getal. Is het mij te doen om meer likes of connecties? Ja, maar niet vanwege het getal.Ik wil mijn netwerk continue vergroten met mensen die waardevol zijn voor mij en mijn netwerk. Ik wil levendige interactie in mijn netwerk. En ik denk groter en vooral in win-winsituaties. Zelfs online maak ik connectie en voel ik vriendschap voor personen die ik in het echte leven nog nooit persoonlijk ontmoet heb. Het gaat er toch om dat je verbinding maakt en mensen iets te bieden hebt. Dus door gratis tips uit te delen, vaak te reageren en berichten te waarderen, laat je autoriteit gelden en zorg je ervoor dat je meer fans krijgt. Ga online netwerken en ontdek het zelf.

Wil je met mij een connectie maken? Graag! Laten we kennismaken en stuur je verzoek via LinkedIn, Facebook, Twitter of Instagram

Wil je regelmatig updates over content maken, social media en ondernemen ontvangen? Meld je aan en ontvang deze Eggciting Updates in je mailbox.