maak contact met je fans via instastories

Maak contact met je fans via Instastories

Maak contact met je fans via Instastories. Steeds meer ondernemers gebruiken Instagram en Instatories. Met Marlou werkte ik al samen, nog voordat ze zelfstandig ondernemer werd. Ze snapt social media heel goed, dus aan een half woord heb ik genoeg. Natuurlijk wilde ze jou wat uitleggen over Instagram en Instastories. Inmiddels kun je dit social media kanaal niet meer negeren in je social media plan.

Over de auteur

Marlou is Virtueel Professional op het gebied van Marketing en Communicatie. Ze ondersteunt ondernemers met name op het gebied van social media marketing, o.a. Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter, Facebook adverteren, email marketing en copywriting. Ze blijft op de hoogte van alle ontwikkelingen en schrijft zelf ook artikelen.

 

Contact maken met je fans, daar draait het om! Maar hoe doe je dat op een social media kanaal zoals Instagram? Vaak krijg je in het begin vooral likes, maar reageren er nog niet heel veel mensen. Misschien wat bekenden, vrienden en familie, maar niet de fans die jij nodig hebt om jouw bedrijf te laten groeien. Maak contact met je fans via Instastories.

Zitten mijn fans op Instagram?

Nu hoor ik je denken: mijn fans zitten niet op Instagram, want daar zit alleen de jongere generatie. FOUT! Instagram is namelijk een van de grootst groeiende social media kanalen. In 2017 was 59% van de mensen tussen de 18 en 29 jaar actief op Instagram en 33% van de mensen tussen 30 en 49 jaar. Dat lijkt misschien niet zo veel, maar Instagram heeft meer dan 800 miljoen actieve gebruikers wereldwijd.

 

Dus… Klaar om verder te lezen?

 

Ik geef je namelijk 3 tips om contact te maken met jouw fans via Instastories, de mogelijkheid om jouw verhaal in korte stukjes te vertellen. Instastories blijven maar 24 uur lang bewaard.

 

Ga live!

Niet alleen Facebook, maar ook Instagram heeft de mogelijkheid om live te gaan. De voordelen van live gaan op Instagram:

  • Een aantal van je volgers krijgen een melding wanneer jij live gaat
  • Je kunt iemand uitnodigen terwijl je live bent, zodat je samen in beeld verschijnt
  • En net zoals bij Facebook kun je heel makkelijk zien hoeveel kijkers er zijn en welke reacties ze plaatsen

 

Repost Instagram Stories

Wanneer iemand jou tagt in zijn Instagram Stories, dan kun je dit reposten op je eigen profiel binnen 24 uur. En dit geldt dus ook voor wanneer jij iemand anders tagt in jouw Instagram Stories. De voordelen:

  • Tag de juiste mensen in jouw bericht en wie weet wordt het gerepost. Meer naamsbekendheid = meer kans op meer fans!
  • Je kunt een leuke wedstrijd uitzetten waarbij mensen Instagram Stories maken op bepaalde plekken of met een product van jou. Jij kunt het reposten voor leuke content, maar de volgers van de ander zien ook jouw naam voorbij komen.
  • Repost zelf ook leuke Instagram Stories waarin je getagd wordt, want wie goed doet, goed ontmoet ?

 

Maak het leuk

Maak het naast interessant voor je fans, ook vooral leuk. Voor jou is het fijn om leuke Instagram Stories te posten en voor je fans is het leuk om jou beter te leren kennen. Wanneer jij meer doet met Instagram Stories, zul je zien dat mensen ook actiever gaan reageren op je andere foto’s en ze sneller liken. Ze kennen dan namelijk de persoon achter het bedrijf.

Speel met alle mogelijkheden die Instagram Stories biedt. Van optie Boomerang tot de superzoom en van grappige effecten tot een leuke Giphy!

Nog meer tips

Volg mij op Instagram waar ik ook veel social media tips deel en jou een kijkje gun in mijn (ondernemers)leven.

En tag me gerust in jouw bericht – leuk!