live video en facebook live voor ondernemers

Live video, ondernemer waag nu die sprong

Live video, ondernemer waag nu die sprong. De eerste reacties zijn altijd: oh ja mooi, voor een ander…Met míjn hoofd op camera? Nee, niks voor mij. En toch, je ziet ze denken, waarom eigenlijk niet. En dan zakt deze gedachte al snel weer weg. Ik beken, ik had heel lang hetzelfde gevoel. Toch adviseer ik video meteen aan mijn klanten. Simpelweg omdat het zo goed werkt. Zeker voor zelfstandig ondernemers of ondernemers uit het MKB. Lees verder waarom video en zeker live video jou als ondernemer heel veel gaat opleveren.

 

Video op social media werkt

In deze tijd als ondernemer kun je er niet meer omheen. Video werkt en hoe! Video is je digitale persoonlijke ontmoeting. Eigenlijk het moment waarop je elkaar begroet, de hand schudt en vertelt wie je bent en wat je doet. Maar dan online. Het werkt zo goed omdat je fans je meteen zien, horen en ook een gevoel bij je krijgen. De welbekende klik. Die klik zorgt er vaak voor dat klanten voor jou kiezen. Mooi dat je dit nu ook online kunt doen, toch? Zo bereik je nog meer mensen tegelijkertijd, gewoon met video.

 

Video is een cadeautje voor je bereik op social media

Social mediakanalen stimuleren je enorm om video’s te posten, want ze geven je als cadeautje veel meer bereik. En we zijn toch allemaal gek op cadeautjes! Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, allemaal zijn ze even gek op video.

Facebook heeft hierin het laatste jaar grote stappen gezet. Daarover vertel ik je later meer. Weet je wat altijd goed werkt? Zelf proberen en zien 🙂 Dus maak een bericht met een goede afbeelding en maak een zelfde bericht met een video. Publiceer deze op Facebook en bekijk hierna je statistieken. Deel je je resultaten met mij?

 

live-video-cadeau-voor-bereik

Live video

En video is één ding, live video streamen is helemaal fantastisch voor je bereik.  Live video betekent een echte live uitzending. Zonder montages of edits, ben je aan het praten tegen je fans. Je kunt ze rechtstreeks aanspreken én zij kunnen kunnen chatten met jou of jouw hartjes geven. Er is dus meteen contact. Zij stellen vragen of reageren en jij kunt ze beantwoorden en met hun naam direct aanspreken, op video. Eindelijk heb je kans om direct contact te hebben met je fans. Hoe cool is dat? Twitter begon ooit met Periscope, Facebook zet Facebook Live in, LinkedIn Livestreams zijn nu weer actief.

 

Tips voor een spetterende Facebook Live

Facebook Live is een videobericht waarin je realtime uitzendt voor jouw fans. Je kunt uitzenden via je persoonlijk profiel en via je Facebookpagina.Live video genereert het meeste bereik nu. Niet twijfelen, doen! En wil je dat ik meekijk? Tag me dan, ik reageer absoluut. Maak het vooral leuk voor de kijker en jezelf.

Om je op weg te helpen deel ik hier nog 3 gouden tips voordat je op Live gaan klikt.

#1 Pakkende titel voor Facebookbericht

Facebook Live is ook een bericht. Verzin dus een pakkende titel voor jouw live video, zodat je fans nieuwsgierig maakt en ze jouw uitzending absoluut even willen kijken. Je hoeft niet alles te vertellen, maar verzin een teaser waardoor ze toch even stoppen met scrollen en jouw live uitzending bekijken.

 

 

#2 Check je achtergrond

Wat ik bedoel? Kijk even om je heen voordat je een live uitzending gaat doen. Klopt het beeld met wat je wilt uitstralen als ondernemer? Stel je bent opruimcoach maar je bureau is een zooitje, de vloer ligt vol met spullen en op de achtergrond zien we nog net een uitpuilende kast. Niet echt bevorderend voor je onderneming, TENZIJ je dit live gaat inzetten om te laten zien welke tips en trucs jij je fans kunt leren. Want live video is niet statisch, dus je mag bewegen hoor. Zolang iedereen maar met je mee kan kijken.

 

 

#3 Oefenen met Facebook Live

Wil je live video eerst even oefenen voordat iedereen met je meekijkt? Heel begrijpelijk! Je kunt ook voor jezelf oefenen, door je instelling van je bericht op Alleen ik te zetten. Druk op Livevideo en dan verschillen de volgende schermen, afhankelijk vanaf welk apparaat je live uitzendt. Op de desktop krijg je een voorbeeld te zien van hoe kijkers jou straks zien. Via je smartphone heb je nog een keer de kans om de doelgroep te wijzigen naar bijvoorbeeld Alleen ik.

 

live video facebook live oefenen

 

 

En nu klik je op Live gaan. De teller telt af van 3 naar 0 en je bent live…voor al je fans. Een geweldig gevoel moet ik zeggen. Je begint meteen met praten. Vertel de kijkers wat je ze gaat vertellen in deze uitzending en stel jezelf voor. Je mag er niet vanuit gaan dat ze je al kennen. Wie weet scrollen ze toevallig langs en zijn ze nieuwsgierig!

 

Succes met live video

Heel veel succes met live video! Ik zie jullie inspanningen graag terug op Facebook.