Wat zet jij in de etalage op jouw LinkedIn omslagfoto?

Te weinig LinkedIn gebruikers maken nog gebruik van de LinkedIn omslagfoto op hun persoonlijk profiel. Een gemiste kans om meteen aandacht te krijgen als iemand op hun profiel terecht komt. Want hoe tof is het als hun ogen meteen die mooie afbeelding bekijken.

Wat zet je op een LinkedIn omslagfoto?

Met een LinkedIn omslagfoto trek je aandacht. Een bepaald percentage van de mensen is visueel ingesteld en als zij op jouw profiel komen, gaan hun ogen meteen naar beeld. Op deze omslagfoto kun je jouw dienst of product in de etalage zetten. In ieder geval iets waar jij de aandacht op wilt focussen. Je kunt van alles bedenken, de meest (nuttig) gebruikte afbeeldingen gaan over:

 

  • een aankomend event
  • een nieuw product of nieuwe dienst
  • jouw why
  • jouw beeldmerk
  • waar jij blij van wordt, jouw passie

 

Zorg er in ieder geval voor dat het beeld ook echt bij jou als persoon past. Het is tenslotte een persoonlijk profiel. En vermijd ‘uitgeknipte’ of korrelige, ingezoomde foto’s. Laat zien wie jij bent, met de kwaliteit die je levert.

 

En nu: nieuwe layout LinkedIn omslagfoto

Social media is dynamisch en ook de platfora staan niet stil met nieuwe ontwikkelingen. Zo heeft LinkedIn onlangs nieuwe veranderingen in de layout doorgevoerd. En dat heeft o.a. gevolgen voor de LinkedIn omslagfoto op jouw persoonlijke LinkedIn profiel. Waar eerst jouw profielfoto in het midden stond, staat ie nu links op jouw profiel, op de desktop althans. Op mobiele apparaten staat de profielfoto nog steeds in het midden – en bij sommige smartphones weer aan de linkerkant. Goed om te weten als je ook tekst in jouw omslagfoto wilt opnemen.

 

Nog even wat praktische tips

De ideale afmetingen voor de LinkedIn omslagfoto zijn: 1584 x 398 pixels. Als je een sjabloon maakt met exact deze afmetingen, kun je in een fotobewerkingsprogramma steeds weer een nieuwe foto op dit sjabloon leggen. Zo maak je in korte tijd een reeks omslagfoto’s. Je kunt eenvoudig in je fotobewerkingsprogramma de plaats van de profielfoto opnemen, zodat je daar geen belangrijke info zet.

LinkedIn omslagfoto

 

Aan de slag met jouw LinkedIn omslagfoto

Ik ben benieuwd wat er op jouw nieuwe LinkedIn omslagfoto staat. Wat zet jij nu in de spotlights op LinkedIn? Bekijk hoe mijn LinkedIn omslagfoto is geworden. Je mag me altijd taggen in een bericht hierover en linken met mij mag ook.