facebook-omslagfoto-afstoffen

Tijd om je Facebook omslagfoto af te stoffen

Tijd om je Facebook omslagfoto af te stoffen. Het is je ongetwijfeld al opgevallen, Facebook heeft de laatste tijd weer wat aan de lay-out veranderd. Als beheerder van een Facebook pagina wil je dat alles goed leesbaar is én er mooi uitziet. De indeling van de Facebook pagina is nu anders: je profielfoto staat links met het menu eronder en je omslagfoto is van formaat veranderd. Kortom: tijd om je Facebook omslagfoto af te stoffen.

 

Natuurlijk is het slim om regelmatig je Facebook omslagfoto te wijzigen. Je kunt deze beschouwen als je online etalage. Maar nu Facebook zelf ook nog wat aan de afmetingen heeft veranderd, is het zeker belangrijk om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan. Dus daarom geef ik je 3 tips om je Facebook omslagfoto weer piekfijn in orde te hebben.

#1 De juiste afmetingen van de nieuwe Facebook omslagfoto

 

Soms is het lastig om op internet te vinden welke afmetingen van de nieuwe Facebook omslagfoto de juiste zijn. Facebook adviseert een omslagfoto van 828 x 315 pixels. Alleen als je die maat gebruikt, valt er op mobiele apparaten een groot gedeelte van je omslagfoto weg. En dat zou jammer zijn. Daarom deze eerste tip: gebruik gekleurde balken onder en boven en maak je omslagfoto iets groter, namelijk 828 x 475 pixels. Let op dat je eventuele tekst in het midden van je afbeelding plaatst. Aan de onder- of bovenkant valt deze er immers af op een smartphone.

#2 Maak een Call To Action button

Wist je al dat je op je Facebook omslagfoto een Call To Action button kunt aanmaken? Call To Action betekent dat je je lezers wilt aanzetten om iets te doen en ergens op te klikken. Hoe mooi is het als bezoekers van je Facebook pagina daar zien waar ze informatie kunnen vinden of zich kunnen aanmelden voor een event. Klik je omslagfoto aan en klik op Bewerken. Nu kun je een tekst met een link (URL) plaatsen. Simpel en effectief.

 Facebook-omslagfoto-call-to-action-button

#3  Afwisselende lay-out van je Facebook omslagfoto

Wees creatief met je Facebook omslagfoto. Beschouw deze als de etalage van je online winkel of onderneming. In een eerder artikel heb ik al leuke tools genoemd die je helpen om van je Facebook omslagfoto een ware eyecatcher te maken. Zodat je je bezoekers steeds weer in positieve zin kunt verrassen. Daar houden mensen namelijk van.

 

Facebook-omslagfoto-afwisselende-lay-out

Ontelbare mogelijkheden voor Facebook omslagfoto in Pizap.com

 

Nu heb je vast zin gekregen om je Facebook omslagfoto te vernieuwen. Tag Spiegelei Communicatie in je bericht (eerst even de Facebook pagina liken), zodat ik er een reactie op kan geven. Succes met afstoffen 🙂