Praatje of plaatje – visuele content boven inhoud? Wil je overtuigen met tekst of beeld? Content is de inhoud van je bericht dat je deelt op bijvoorbeeld social media. Visuele content is booming en daar wil je als ondernemer bij aansluiten of – liever nog – voorop lopen binnen jouw branche. Nu het nog kan.

Visuele content, de naam zegt het al, is beeld. Het gebruik van beeld op social media is heel belangrijk, dat blijkt ook uit allerlei gepubliceerde onderzoeken en artikelen.

Waarom visuele content?

Beeld komt dichter bij de emoties van mensen. En je wilt mensen raken met je boodschap. Het aantal YouTube-gebruikers stijgt met de dag. Op Facebook, LinkedIn, Instagram kun je ook video’s plaatsen. En zelfs live-streamen is sinds 2015 heel normaal op bijna alle social media kanalen. De host zijn van je eigen tv-uitzending is nu voor iedereen haalbaar.

Berichten met mooi beeld:

  • trekken aandacht
  • worden vaker bekeken
  • meer gedeeld
  • krijgen meer clicks

Check je statistieken van meest gelezen berichten maar. Waren dat berichten met of zonder beeld?

visuele_content

Visuele Content Event

Tijdens het inspirerende Visuele Content Event van Jeanet Bathoorn waren vele ambitieuze ondernemers bij elkaar, die meer willen weten over visuele content. Hoe kun je visuele content inzetten, welke vormen zijn voor mij nuttig en allerlei waardevolle tips om de kwaliteit hoog te houden. Diverse frisse inzichten deel ik graag met je om je ook weer op ideeën te brengen.

Video werkt voor iedereen

Pelpina Trip gaf een korte sessie over videomarketing. Hoe kun je met behulp van video je product of dienst onder de aandacht brengen? En waar moet je dan aan denken? Veel Amerikaanse bedrijven gebruiken videomarketing al, in Nederland is hierin nog een wereld te winnen. Belangrijkste les: video is persoonlijk en echt over alles is wel een video te maken! Is je product of dienst niet ‘beet te pakken’, dan kun je het wel in metaforische vorm neerzetten. Dus het is misschien nu een goed moment voor jou om stappen met videomarketing te zetten. Denk er eens over na, maar niet te lang…. anders is je concurrent je voor.

Pelpina laat je alvast 5 tips zien om je video er beter uit te laten zien.

Een miniverhaal in beeld

Grafisch ontwerper, illustrator en art director Linde Ex vertelde over de kracht van infographics. Een infographic is een miniverhaal dat je in beelden vertelt. Die beelden kunnen bestaan uit iconen of foto’s. Feit is dat je van elk verhaal een infographic kunt maken. Mijn advies is daarin om te investeren in een infographic als je een ingewikkeld proces of nieuw (daarmee bedoel ik: onbekend) product wilt presenteren. Beeld is dan toch makkelijker voor de lezer. Je hebt grotere kans dat lezers het helemaal bekijken en dan ook begrijpen. Voor de lezers die graag gedetailleerde informatie willen, stel je een factsheet samen.

infographics, visuele content

Inhoud telt niet meer?

Je denkt misschien: dus wat je schrijft, telt niet meer? Betekent dat nu dat je dan maar geen blogs meer moet schrijven of interessante artikelen? Welnee, maar mijn advies: doe beide. Schrijf waardevolle inhoud en plaats mooi beeld erbij. Beeld kan van alles zijn: foto’s, animaties, infographics of video’s. Wat je kiest hangt af van je boodschap, je doelgroep en het platform wat je hiervoor wilt gebruiken.

Ja, ik wil ook visuele content

Zie je het nut van beeld en wil je advies hoe je dit het beste voor je onderneming kunt inzetten? Ik wil graag met je sparren, dus neem contact met me op via mail of bel me: 06-46614545. Over visuele content en alles wat erbij hoort, heb ik zeker nog niet het laatste geschreven.